Chili con
Carne kan selvfølgelig også laves på din grill - det bliver den faktisk bedre af
Personer: 10. Forberedelse: 30. Tilberedning: 3 t. 30 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr:
Stegegryde
# Ingredienser
1 ½ kg hakket oksekød
1 kg oksekød skåret i tern på ca. 1 ½ -2 cm
4-5 spsk rapsolie
3 store løg
2 røde peberfrugter
2 gule peberfrugter
8 fed hvidløg
1 rød chili
2-3 spsk oregano
2 spsk spidskommen
2 spsk brunfarin
1 l kalvefond
3 ds flåede tomater
100 g tomatpuré
2 ds røde kidneybønner
2 ds hvide bønner
salt og friskkværnet peber
*
I køkkenet:
Skær løg og peberfrugter i grove tern.
Hak hvidløg og chili fint.
Find de øvrige ingredienser frem.
Ved grillen:
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Sæt stegegryden på risten, og lad gryden varme godt op.
Hæld olie i gryden og brun kødet, først det udskårne og
dernæst det hakkede.
Sæt det brunede kød til side, og læg nu løg og hvidløg i
stegegryden.
Tilsæt evt. lidt mere fedtstof.
Lad løgene stege, til de begynder at tage farve.
Læg kødet tilbage i stegegryden.
Tilsæt de flåede tomater, tomatpuré og kalvefond, til det står et par centimeter
over kødet.
Tilsæt hakket, rød chili, oregano, spidskommen og brun
farin, og rør rundt i gryden.
Klargør grillen til indirekte, høj varme.
Lad retten koge ganske svagt i mindst 2-3 timer under låg.
Tilsæt ekstra kalvefond undervejs, hvis den koger tør.
Rør i chili con carnen undervejs.
Tilsæt bønner og peberfrugt, og lad retten simre i yderligere 30 min.
Smag til med salt og peber.
Tips: Intensiver evt. styrken med frisk chili.