Shiitakesvampe
bliver utroligt lækre, når de grilles. De får en god konsistens og et ekstra
kick fra yakitorien i denne opskrift. Brug en åben grill med kul eller en
gasgrill.
4 portioner
#
16 store
shiitakesvampe (alternativ: østershatte)
almindelig ristet
sesamolie (ikke koldpresset)
salt og friskkværnet
sort peber (gerne sechuan peber)
1 pose (70 g)
babyspinat, renset og skyllet
1 dl Yakitori sauce,
se opskrift (evt. teriyaki sauce) http://www.grillabc.dk/352/yakitori-sauce
*
1. Bræk stilkene af
svampene uden at ødelægge hattene.
Skær små snit i
hattene, så de ligner et hjul med eger.
Pensl svampene med
sesamolie, og drys med salt og sort peber.
2. Lad kullene
brænde ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen,
som skal være meget stærk.
Grill svampene 4-5
min. på hver side over direkte varme.
Dyp svampene i
yakitori sauce hvert minut, så de opsuger smagen.
3. Bland
spinatbladene med en spiseskefuld sesamolie, og smag forsigtigt til med salt og
sort peber. Læg spinatbladene ud som bund for de grillede shiitakesvampe.