Logo

Solæg med persillecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Solæg med persillecreme 
Solæg er en sønderjysk egnsret. I Tyskland er samme ret kendt som Solei hvoraf det danske navn er afledt. Solæg kan anvendes som let mellemmåltid eller forret.
Æggene koges længe med løgskaller hvorved skallen får dekorative farver, og blommen bliver mørk.
Antal portioner: 6

 
# Ingredienser
6 æg
6 spsk salt
1,5 l vand
4 rødløg
1 dl piskefløde
1 spsk æblecidereddike
1 spsk mayonnaise
1 knsp sukker
peber
1 håndfuld persille

 
* Tilberedning
Sådan gør du dagen før: Kog æggene i 30 min, (ja, 30 min!),
Skyl æggene i koldt vand, og rul æggene let på køkkenbordet,
så skallen krakelerer, men stadig sidder fast omkring ægget.
Rør saltet ud i vandet i en skål, og
kom de yderste tørre lag fra løgene heri.
Læg æggene i blandingen, og stil i køleskab natten over.

 
På dagen: Rør fløden ud med eddike og mayonnaise.
Smag til med lidt sukker og peber.
Hak persille fint, og kom i cremen.
Pil æggene, og servér med persillecreme.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her