Opskrift på vafler med spinat og laks. Ja, her kan det gå op
for dig at vafler åbenbart ikke altid behøves at være søde og serveres med
sukker...
Personer: 4. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. Udstyr:
Vaffeljern
# Ingredienser
50 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk hjortetaksalt
5 æg
4½ dl mælk
4½ dl fløde
1 håndfuld spinat
200 g fersk laks
smør til stegning
salt og peber
*
I køkkenet
1 Smelt smørret ved lav varme.
2 Bland mel, bagepulver og hjortetaksalt sammen i en skål,
og pisk forsigtigt ingredienserne sammen med en håndmixer.
Kom ét æg i ad gangen, og tilsæt derefter mælk og fløde.
3 Skyl og tør spinaten. Skær laksen i skiver på ca. 1 cm.
4 Kom det smeltede smør og spinaten i en blender, og blend
det i 4-5 minutter.
Vend blandingen i dejen, og rør, til dejen er helt jævn.
Ved grillen
1 Gør grillen klar til direkte varme – ca. 185 °C.
Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og lad det
forvarme i 5-8 minutter.
2 Fordel dejen over de fire områder på vaffel- og
sandwichjernet, så den dækker hele overfladen.
Læg 4-5 skiver laks på dejen, og afslut med et tyndt lag dej
over hele fladen.
Luk vaffel- og sandwichjernet, og lad vaflen bage i 6-8
minutter.
Vend derefter jernet om på den anden side, og lad vaflen
bage videre i 6-8 minutter, indtil den er gylden på begge sider.
Krydr med salt og peber.
Vaflerne kan serveres med forskelligt tilbehør som for
eksempel rødløg, rogn og dildcreme.