Her er tilfældigvis noget nær verdens bedste falafel. Smækfyldt
med krydderier og masser af smag. Lav en portion tahindip, så er den grill-ret
klar ...
Personer: 4. Forberedelse: 24 timer. Tilberedning: 10 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr:
Støbejernspande.
# Ingredienser:
FALAFEL:
250 g tørrede kikærter
1 bundt persille
5-8 fed hvidløg
1 stort løg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
2 spsk tahin
salt og peber
neutral olie til stegning
TAHINDIP:
2 spsk tahin
4 spsk græsk yoghurt
saften fra 1 citron
½ spsk honning
salt og peber
frisk koriander
*
I køkkenet:
Lad kikærterne stå i blød i rigelige mængder vand natten
over.
Skyl persillen, og pil hvidløg og løg.
Hæld vandet fra kikærterne.
Blend dem groft sammen med persille, hvidløg og løg.
Tilsæt koriander, spidskommen, tahin, salt og peber. Form
massen til små boller, og sæt dem i køleskabet.
Lav tahindippen:
Bland tahin og yoghurt. Skyl citronen, og halvér den.
Grill hver halvdel med den flade side nedad, indtil den har
fået grillstreger.
Pres saften ud af de to halve citroner, og tilsæt den til
tahinblandingen.
Tilsæt honning, og smag til med salt, peber og den skyllede
og hakkede koriander.
Ved grillen:
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 185 °C.
Sæt en støbejernspande på grillen, tilsæt olie, og lad den stå og blive varm.
Steg falaflerne i olien, til de bliver gyldne og sprøde.
Tag dem af panden, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Servér dem med tahindippen.