Dette er manges yndlings sommerdessert. Lav den når
jordbærsæsonen er på sit højeste, når jordbærrene er sødest eller når du har
jordbær og lyst.
Giver 6-8 portioner
# Ingredienser
TIL BUNDEN
150 g hvedemel
100 g margarine
3 spsk flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
TIL CREMEN
2¼ dl vand
225 g sukker
½ tsk salt
3 spsk majsstivelse
1¼ dl vand
75 g jordbærgelé
TIL FYLDET
225·450 g pillede jordbær, skåret i halve
2¼ dl piskefløde
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
* Tilberedning
1 Forvarm ovnen til 180 °C.
Lav dejen ved at ælte mel, sukker og vanilje med margarinen,
til blandingen begynder at smuldre og blive til dej.
Pres dejen ned i en 23 cm tærteform.
Læg et stykke bagepapir over formen og tyng overfladen ned
med tørrede bønner. Bag i 15-20 min eller til kagen er
lysebrun.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
2 Til cremen kommes vand, sukker og salt i en gryde. Bring
det i kog.
Bland majsstivelse med 1¼ dl vand i en lille skål til en
jævning.
Hæld jævningen i sukkervandet under konstant omrøring.
Kog forsigtigt til blandingen er klar og tyk.
Rør jordbærgeleen i, tag gryden af varmen og lad den køle
af.
3 Arranger jordbærrene på tærtebunden og hæld forsigtigt den
afkølede creme over bærrene. Stil i køleskab i adskillige
timer.
TIPS: Du kan også komme cremen i bunden og så komme
jordbærrene ovenpå.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------