Logo

Grillet brosme med pimentén-rub

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet brosme med pimentén-rub

 

Dybvandsfisken brosme er en delikatesse. Kødet er fast, og smagen kan minde om hummer. Den er perfekt til grillspid og er i det hele taget god på grillen. Den kan være svær at opstøve og kræver som regel forudbestilling hos fiskehandleren. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

 

#

4 skind- og benfrie brosmefileter à 175 g

(alternativ: helleflynder, laks, lange, sværdfisk eller smørfisk)

Pimentón-rub,  Se opskrift  http://www.grillabc.dk/354/piment%C3%B3n-rub

olie

citronbåde, til servering

*

 

1. Pensl fiskestykkerne på begge sider med lidt olie, og krydr dem med rigeligt med rub.

Stil dem til side, til de skal grilles,

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, der skal være meget stærk.

Grill fisken over direkte varme.

Regn med 2-3 min. på hver side alt efter fiskestykkernes tykkelse.

Læg eventuelt låg på, hvis der bruges en kuglegrill. Så går det hurtigere.

 

Server fiskestykkerne med det samme med citron.

Lav evt en ærtepuré og lidt Sandefjord smørsauce til.

 

Ærtepuré

# Ingredienser:

1 pose frosne ærter, optøet

1 fed hvidløg

1-2 dl grønsagsbouillon

citronsaft

salt og peber

*

Blend ærter, hvidløg og bouillon.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Grillet brosme med pimentén-rub

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her