Logo

Kammuslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kammuslinger

 

Kammuslinger – en skaldyrs klassiker der er et af de mest anvendte skaldyr i Danmark. Dette skaldyr har utrolig mange tilberedningsmuligheder...

Personer: 8. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 4-8 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: Fiskebakke

 

# Ingredienser

1-2 kammuslinger per person

salt og peber

smagsneutralolie (fx raps eller solsikke)

evt. andre krydderier/krydderurter efter eget valg

rygeflis

 

I køkkenet

1. Fjern kammuslingens muskel.

2. Krydr dem med salt, peber og evt. andre krydderier/krydderurter.

3. Derefter lægges de på en smurt fiskebakke.

Kammuslingerne må gerne ligge ca. ½ time med krydderblandingen og ”trække” lidt smag og blive mere faste i kødet.

 

Ved grillen

1. Fiskebakken placeres på risten ved indirekte varme på kulgrillen.

2. Tag en håndfuld rygeflis og hæld ud over kullene oven på risten i hver side, så der falder lidt ned i kullene og der stadig ligger lidt oven på risten.

3. Lad dem røge i ca. 4-8 minutter ved ca. 150 °C.

4. Lad gerne kammuslingerne hvile i 5 minutter, før de anrettes.

Husk at krydre med salt og peber inden servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her