Logo

Laks varmrøget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks varmrøget

 

Cedarplanker perfekte til laks og skaldyr. Brug og smag det røgfyldte lækkeri.

Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: ½ grillstarter. Sværhedsgrad: Middel.

Grilltemperatur: 190 °C. Udstyr: Rygeplanke, luffer eller tang til at fjerne planken fra grillen.

 

# Ingredienser

1 side laks

godt med citronpeber

olie

salt og peber

*

I køkkenet

Læg planken i vand 30 minutter før brug (hver gang).
Fjern eventuelle ben fra laksen, og læg den på en røgplanke

Krydr laksen med rigeligt citronpeber, lidt salt og peber.

 

Ved grillen

Grillen gøres klar med indirekte varme, og planken med laks lægges på risten.

Laksen grilles nu 12-14 min. afhængig af laksens størrelse.

 

Gør grillen klar til indirekte middelhøj varme, og planken med laks lægges på risten.

Luk låget på grillen.

Laksen grilles nu 12-14 min. afhængig af laksens størrelse.

Lad den derefter trække 5 minutter inden servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.359 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her