Logo

Rødspætte grillet med urter og rødbedesauté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødspætte grillet med urter og rødbedesauté

 

Det er let og lækkert at grille fisk, så drop de fede pølser og røde ... Prøv eventuelt at grille dem hele efter at have fyldt dem med krydderurter ... Rødspætten smager bedst lige nu.

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 45 min. Grillmetode: indirekte

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Fiskebakke, kasserolle

 

# Ingredienser

4 rødspættefilet
krydderurter
salt og peber

 

Rødbedesauté med havtorn og hyldebær:
5 stk rødbeder
150 g havtornbær
1 dl hyldebærsaft
estragon
salt og peber
olie
*

I køkkenet

Rødbedesauté med havtorn og hyldebærsaft:

Skræl rødbederne og skær dem i tern, hak estragon og gør havtornbærrene klar.

Rens rødspættefileterne for skind og ben.

Hak krydderurterne fint.

Drys dem på undersiden af fileten sammen med salt og peber.

Fold fileten på midten omkring urterne og læg dem på en fiskebakke.

Drys igen med salt og peber.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte høj varme.

Hæld lidt olie i en kasserolle – og stil den på sideblusset eller komfuret.

Læg rødbedetern og havtornbær i gryden, når olien er varm.

Rist det i cirka to minutter.

Tilsæt herefter hyldebærsaft, og lad den koge ind til sirup.

Smag til med salt og peber.

Vend hakket estragon i inden servering.

 

Sæt fiskebakken med fisk på grillen, og lad den stege i 8-10 minutter.

Grilltiden afhænger af fiskens tykkelse.

Lad den trække i 2 minutter inden servering.

 

Tips: Servér grillstegte rodfrugter til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her