Logo

Torsk røget med sprød havregrød og grillet citroncreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Torsk røget med sprød havregrød og grillet citroncreme

 

Få opskriften på saftig røget torsk serveret med grillet citroncreme, sprøde havregrynsflager og pyntet med ærteskud, mynte og sprøde salater... Fisk på en halv time

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. + 2 timer til marinering. Tilberedning: 30 min.

Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C.

Udstyr: Grillbakke, æbleflis til rygning, gryde, stavblender, bageplade

 

# Ingredienser

Torsk:

300 g torsk

1 spsk sukker

1 spsk salt

 

Sprød havregrød

1 dl fine havregryn

2-3 dl vand

salt og peber

 

Citroncreme:

2 citroner

2 æggeblommer

2-3 spsk honning

salt og peber

½ dl neutral olie

*

 

I køkkenet

Torsk:

Drys torskestykkerne med lidt sukker og salt, og "mariner" dem i mindst 2 timer på køl.

Læg stykkerne på en grillbakke.

 

Sprød havregrød:

Kog havregryn og vand op, og smag til med salt og peber.

Blend grøden med en stavblender, til den er jævn og lind.

Smør massen ud på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag.

 

Citroncreme:

Skrab frugtkødet ud af de grillede citroner, sigt og gem saften.

Blend citronsaft, æggeblommer og honning, og tilsæt olie lidt ad gangen, til cremen bliver tyk og jævn.

Smag til med salt og peber.

 

Ved grillen

Torsk:

Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme.

Læg en håndfuld rygeflis på risten direkte over briketter eller brænderrør.

Læg torsken på grillen, når røgen begynder at udvikle sig.

Ryg torsken i ca. 12-15 minutter.

 

Havregrød:

Klargør grillen til indirekte, lav varme.

Sæt bagepladen på risten, og bag havregrøden ved ca. 120 °C i ca. 8-10 min, til den er sprød.

Bræk den sprøde grød i flager, der passer til anretningen.

 

Citroncreme:

Halver citronerne, og grill dem på frugtkødssiden, til de bliver mørkebrune.

 

Tips: Anret torsken med havregrødsflager og citroncreme, og pynt evt. med ærteskud, mynte og sprøde salater.

 

Tilbered evt. marinade, havregrødsflager og citroncreme dagen før.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her