Logo

Æblestrudel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblestrudel

 

Apfelstrudel er en traditionel fillo – eller til nød – mørdejskage fra Østrig og en populær dessert i mange lande, der engang hørte under det østrig-ungarske rige. Det er den mest kendte type strudel

 

Personer: 4. Forberedelse: Grillmetode: Indirekte varme. Sværhedsgrad: Let

 

# Ingredienser

2 ruller butterdej

1 æble

3 spsk æblekompot

*

I køkkenet

1 Skær butterdejen ud i to cirkler på hver 17 cm i diameter.

2 Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær den i tynde både med en tykkelse på ca. 1 cm. 

3 Bland æblekompotten med det friske æble, og fordel så blandingen på en af butterdejscirklerne til ca. 1 cm fra kanten.

Læg den anden butterdejscirkel over som et låg, og tryk forsigtigt kanterne på de to butterdejscirkler sammen med en gaffel.

 

Ved grillen

1 Gør grillen klar til indirekte varme – ca. 185 °C.

Anbring vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og forvarm det i 5-8 minutter.

2 Læg din æblestrudel på sandwichsiden af jernet, og luk det.

Bag den i 10-15 minutter.

3 Vend jernet 180 grader, og bag den anden side i 10-15 minutter, eller indtil begge sider er gyldne.

Serveres straks med fx cremefraiche, flødeskum eller flormelis.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her