Logo

Ørred på grill med fennikelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ørred på grill med fennikelsalat

 

Grillet fisk hører sommeren til. Prøv denne hele fisk med frisk fennikelsalat og cremet ærtesmør.

Ingredienserne til middagen gøres klar i køkkenet, og så bærer du dem ud i haven, og tilbereder det meste på grillen. Den sommerskønne opskrift finder du her.

 

4 personer. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C.

 

# Ingredienser:

Kartofler på grill:
1 kg nye små kartofler

1 spsk olie
en smule flagesalt
1 spsk smør
karse til pynt

 

Ærtesmør:
100 g smør
75 g ærter friskbælgede
flagesalt

 

Ørred:
1-2 Ørreder 800-1000 g i alt
1 lime eller citron
1 lille håndfuld krydderurter, fx persille, dild eller timian
en smule olie til pensling

 

Fennikelsalat:
2 fennikel
500 g ærter i bælg (evt 250 g fra frost)
1 bundt dild
50 g saltede mandler
1 citron, reven skal og saft heraf
2 spsk olie

1 tsk honning flydende

*

I køkkenet  

Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 12 min.
Vend dem med olie, og krydr med salt.
Lav stanniolpakker med en klat smør af kartoflerne.
Husk at lukke pakkerne godt.

Brug evt. to lag stanniol, så de er klar til at komme en tur på grillen.

Rør smørret blødt, og vend med ærter og salt.
Fordel smørret i en skål, dæk med folie, og stil køligt.

Hvis ikke fiskehandleren har skrabet fisken fri for skæl, må du selv gøre det:

Hold fisken i halen, og skrab med en gaffel fra hale mod hoved.

Det sviner, så gør det evt. ude.
Skyl ørreden, og tør den af.

Skær et par snit på hver side med en skarp kniv, og fyld den med lime i tynde skiver og urter.

Skær top og bund af fenniklen, og skær i ultratynde skiver.
Bælg ærterne, og hak krydderurterne.

Rør citronskal og saft med olie og honning.

Dryp dressingen over fenniklen, og vend med de friske ærter, krydderurter og hakkede mandler. Smag salaten til med salt og peber.

Ved grillen

Kom kartoffelpakkerne på grillen, og grill i ca. 20 min.
Pensl fisken med olie, og læg den på grillen.

Lad den stege helt færdig på den ene side, før du vender den.
Krydr med salt og peber.
Servér ørreden med kartofler drysset med persille, fennikelsalat og ærtesmør.

 

Tips:

Du kan kende en frisk fisk ved, at den har en naturlig glans og farve, skællene er intakte og sidder fast til skindet, og øjnene er klare, gennemsigtige og opadbuede. Fisken skal naturligvis lugte frisk af hav og tang, og gællerne skal være blodrøde og uden slim. Har du mulighed for det, så tjek kødets fasthed med et let fingertryk på rygstykket. Hvis fiskekødet rejser sig hurtigt igen, er fisken frisk.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her