Logo

Aïoli med pimentón de la vera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aïoli med pimentón de la vera

 

Aïoli, eller på spansk, allioli, er en spansk hvidløgsmayonnaise med rødder i Catalonien, hvor den udgør en vigtig del af den lokale madkultur. Den findes i to varianter med og uden æggeblomme. Fransk aïoli har typisk lidt mindre hvidløgssnert. Pimentón de la Vera er en fantastisk type stødt, røget paprika fra det vestlige Spanien, som helt alene kan give en ret karakter. Server den til alt.

4-6 portioner

#

1 æggeblomme

1 spsk sherry- eller rødvinseddike

2 fed hvidløg

salt og friskkværnet sort peber

2 tsk pimentón de la Vera picante (den stærke udgave)

2 dl olie

*

Pisk æggeblommen med eddiken.

Pres hvidløget, og tilsæt det sammen med salt, peber og pimenton.

Tilsæt dernæst de to slags olie forsigtigt og i en tynd stråle, under stadig piskning.

Kan holde en måned i køleskab i en lukket beholder.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her