Logo

Aïoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aïoli

 
Vores opskrift er nem og giver et fantastisk smagfuldt tilbehør. Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.
Til 2-4 personer


# Ingredienser
3 store fed hvid løg, finthakkede
2 pasteuriserede æggeblommer

2¼ dl god olie
1 spsk citronsaft

1 spsk limesaft
1 spsk dijonsennep
1 spsk frisk estragon, fintsnittet
salt og peber

1 kvist frisk estragon, til pynt

 
* Tilberedning
1 Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.
Kom hvidløg og æggeblommer op i en foodprocessor og blend det til en glat masse.
Tilsæt olien l teskefuld ad gangen, mens der blendes, indtil aïolien begynder at tykne, tilsæt derefter resten af olien i en tynd stråle, så der dannes en tyk mayonnaise.

 
2 Tilsæt citron- og limesaft, sennep og estragon og krydr med salt og peber efter behag.
Blend igen, til atollen er glat, og kom den derefter op i en serveringsskål (ikke metal).
Pynt med en kvist frisk estragon.

 
3 Brug aïolien på en gang eller opbevar den på køl i en lufttæt beholder i op til 1 uge.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her