Logo

And på rotisseri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

And på rotisseri

 

Fordelen ved at grille en hel and på rotisseri i en grill i stedet for at komme den i ovnen er, at fedtet fra anden drypper ned i drypbakken. Julen nærmer sig med hastige skridt og det er tid til at finde ud af hvordan juleanden skal tilberedes. Her er et godt bud...

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1,5 time. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr: Rotisseri

 

# Ingredienser

1 fersk and, ca. 3 kg

1 æble

1 økologisk citron

1 bundt timian

salt og peber

 

Sauce:

Indvolde fra anden

4 dl vand

4 dl rødvin

1 dl appelsinsaft

1 løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

salt og peber

*

I køkkenet

Rens anden for indvolde – gem dem til en lækker sky.

Skyl anden og tør den let. Skær vingerne af til sauce.

Skyl æble, citron og timian, skær æblet i grove tern, og citronen i tykke skiver.

Fyld anden med æble, citron og timian – gem lidt timiankviste til stegning.

Snør anden op, så der holdes på fyldet.

Stik timiankviste ind under snoren rundt omkring på anden.

Sæt den så på spiddet til rotisseriet og stram gaflerne fast.

Krydr med salt og peber på skindet.

 

Læg indvoldene i en alubakke.

Hæld vand, rødvin og appelsinsaft over.

Pil løg og hvidløg, skræl gulerødderne, og skær grønsagerne i grove tern.

Læg også dem i alubakken. 

 

Ved grillen

Gør grillen klar til indirekte varme, ca. 185 °C.

Stil alubakken med sauce-ingredienserne lige under anden.

Sæt spiddet i rotisseriets motor, læg låg på grillen og tænd motoren.

Lad nu anden grille i cirka 1-1½ time – anden skal have en kernetemperatur på omkring 68 °C, da den vil stige yderligere, når den hviler efterfølgende.

Husk jævnligt at tilføje vand til alubakken, så den ikke koger tør.

 

Når anden er taget af rotisseriet, lægges den på et skærebræt – vent minimum 30 minutter, inden den skæres ud og serveres.

Hviletiden er vigtigt, da saften trækker tilbage i kødet og sikrer et mere saftigt resultat.

 

Mens den hviler, kan du tilberede saucen.

Si væsken fra indholdet i alubakken ned i en gryde, kog væsken op og lad den reducere til det halve.

Smag til med salt og peber og jævn evt saucen. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.940 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her