Logo

Baby back ribben

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baby back ribben

 

Sørg for, at alle kamben har lige stor afstand til gløderne, ellers tilberedes de ujævnt. Undgå at brænde kanterne ved at flytte dem rundt under tilberedningen. Brug en kuglegrill eller smoker med briketter eller træ, alternativt en gasgrill.

4 portioner

 

#

4 sider kamben (ca. 2½ kg)

Texas parfume, se opskrift 

Supernem barbecuesauce, se opskrift 

røgtræ af kirsebærtræ, hickory nøddetræ eller æbletræ, der har ligget i blød i vand

*

 

1. Begynd med at fjerne hinden på indersiden af spareribsene.

Pil den løs med en kniv eller gaffel, og brug derefter noget køkkenrulle for at få ordentligt fat.

Krydr kødet med Texas parfume mindst 1 time før tilberedningen.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 125 °C er godt.

Fordel de glødende briketter i to bunker i hver sin side af grillen.

Læg et par træstykker på glødebunkerne.

Anbring kambenene mellem gløde bunkerne, så de steger ved indirekte varme under lukket låg.

Giv først kødet mindst 3 timer ved ca. 125 °C.

 

3. Tilsæt flere glødende briketter og røgtræ hvert 45. minut, så temperatur og røg er stabile.

Kambenene er klar, når du let kan rive benene i stykker eller de føles bløde ved berøring.

Skær kambenene ud, og server med barbecuesauce til at dyppe i.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her