Logo

Bagte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagte kartofler

 

Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 45 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C.

 

Den bagte kartoffel skal være sprød udenpå, cremet indeni, og den må ikke smage af kogt kartoffel. Sådan bliver den bagte kartoffel perfekt

 

# Ingredienser

4 bagekartofler
60 g smør
salt

*

I køkkenet

Skyl kartoflerne grundigt, fjern evt. jord og tør dem godt.

Skær et kryds i kartoflerne. Det må ikke gå hele vejen igennem.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, høj varme.

Anbring bagekartoflerne midt på risten, luk låget, og bag dem i 40-50 min. (afhængigt af størrelse), indtil de er møre.

Når kartoflen åbner sig i krydset, er den bagt færdig.

Tag kartoflerne af grillen.

Pres dem lidt sammen i toppen, så de åbner sig mere.

Kom en klat smør eller cremefraiche i den bagte kartoffel, og server med friske krydderurter.

 

TIPS:

Vælg selv størrelsen. Køb store eller mellemstore kartofler efter smag. ...

Hold kartoflerne fugtfri. ...

Brug ikke folie, det ødelægger den sprøde, bagte smag.

Sørg for god varme i grillen ...

Gnid lidt olie ind i skrællen. ...

Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og salt ned i krydset.

Bag kartoflerne midt på risten.

Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.247 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her