Logo

Barbecuegrillet kalkunbryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barbecuegrillet kalkunbryst

 

Kalkunkød er ikke så nemt at have med at gøre som fedt kød, når det skal grilles. Det bliver let tørt og kedeligt. Men hvis du bruger et kødtermometer, og gerne en digital model, bliver kalkunen en smagssucces. du skal bruge kuglegrill eller en smoker med briketter, alternativt en gasgrill.

4-6 portioner

 

#

1 kg kalkunbryst

Marinadelage, se opskrift   

Barbecuesauce med peberrod, se opskrift   

1. Læg kalkunkødet i lagen, og lad det stå i køleskab i mindst et døgn.

Tag det så op, skyl det af, og dup det tørt.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet være åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 120 °C er godt.

Fordel de glødende briketter i to bunker i hver sin del af grillen.

Læg et par træstykker på gløderne.

Læg kalkunbrystet mellem gløderne, så det får indirekte varme med· lukket låg.

Steg det ca. 2 timer eller til kødets midtertemperatur er 75 °C.

Tilsæt flere glødende briketter og røgtræ hvert 45. minut, så gløder og røg er stabile.

Pensl kalkunbrystet 2-3 gange med barbecuesauce hen mod slutningen.

 

Servering: Tag kalkunbrystet op, pak det ind i alufolie, og lad det hvile 10 min., så midtertemperaturen stiger. Kødet er garanteret gennemstegt ved 78 °C.

Grill evt. majskolberne imens.

Skær kalkunbrystet i tynde skiver, og server dem fx med majskolber til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her