Logo

BBQ-sauce klassisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

BBQ-sauce klassisk

 

Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer, marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her

 

Portion: 1. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 45 min. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - gas: Lav. Optænding - kul: ¼ grillstarter. Sværhedsgrad: Middel.

Grilltemperatur: 150 °C

 

# Ingredienser

3 dl økologisk ketchup

2½ dl vand

1½ dl æbleeddike

1½ dl tomatpuré

200 g brun farin

150 g honning

½ spsk havsalt

½ spsk løgpulver

½ spsk sellerisalt

½ spsk stødt koriander

½ spsk stødt spidskommen

¼ spsk hvidløgspulver

¼ spsk sennepspulver

¼ spsk chilipulver

¼ tsk cayennepeber

½ spsk æblegrød pr. dl sauce (eller anden form for frugtgrød)

*

I køkkenet

1. Bland alle ingredienser til saucen – på nær æblegrød – i en gryde.

 

2. Kog dem sammen ved jævn varme i 30-45 minutter.

 

3. Tilsæt æblegrød alt efter, hvor meget sauce der er tilbage.

Hæld så saucen over i et ildfast fad.

 

Ved grillen

1. Gør grillen klar til indirekte varme.

Bruger du en kulgrill, skal du anvende det, der svarer til en halv grillstarter klargjorte briketter.

Placér fadet midt på grillristen, og tilsæt røgflis ved hjælp af en røgboks eller ved at tilsætte rygeflis direkte til briketterne.

 

2. Læg låget på grillen, og ryg nu saucen i 20-30 minutter.

 

3. Tag fadet af, og lad saucen køle af inden brug.

Opbevares i lufttæt beholder.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.242 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her