Logo

BBQ-Sauce med friske tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

BBQ-Sauce med friske tomater

 

Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste saucer, marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her

 

Portion: 1. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 1 time og 20 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: 2 håndfulde rygeflis – fx hickory

 

# Ingredienser

4 store friske tomater

3 dl økologisk ketchup

2½ l vand

1½ dl æbleeddike

1½ dl tomatpuré

200 g brun farin

150 g honning

½ spsk havsalt

½ spsk løgpulver

½ spsk sellerisalt½ spsk stødt koriander½ spsk stødt spidskommen¼ spsk hvidløgspulver¼ spsk sennepspulver ¼ spsk chilipulver ¼ tsk cayennepeber½ spsk æblegrød pr. dl sauce (eller anden form for frugtgrød)

*

I køkkenet

Hak tomaterne.

Bland alle ingredienser til saucen – på nær æblegrød – i en gryde.

Kog blandingen ved jævn varme i 30-45 minutter.

Køl blandingen lidt og blend blandingen.

Tilsæt æblegrød alt efter, hvor meget sauce der er tilbage.

Hæld saucen over i et ildfast fad.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, lav varme.

Placér fadet midt på grillristen, og tilsæt rygeflis (direkte på risten, i en rygeboks eller blandt briketterne).

Læg låg på grillen, og lad saucen ryge i 20-30 minutter.

Tag fadet af, og afkøl saucen inden servering.

 

Tips: Opbevar saucen i en lufttæt beholder i køleskabet.

Lav evt. frugtgrøden af friske bær.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her