Logo

Chokoladefondant blødende

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladefondant blødende

 

Chokolade fondant er populært sagt en chokoladekage med flydende midte. Når du sætter skeen i kagen, flyder det med lækker chokoladecreme. Denne opskrift på en lækker blødende chokoladekage er en sikker favorit.

 

Personer: 10. Forberedelse: 12-15 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C.

 

# Ingredienser

200 g smør

300 g sukker

250 g mørk chokolade

8 æg (pasteuriseret)

100 g hvedemel

20 g smør til formene

I køkkenet

1. Smør, sukker og chokolade smeltes ved svag varme i en lille kasserolle.

2. Kasserollen tages af varmen – chokolademassen køles lidt ned og æggene piskes i.

3. Melet sigtes i chokolademassen og røres ud i massen.

4. Aluminiumsformene smøres med smør og fyldes med chokolademassen.

5. Kagerne stilles på køl, indtil de skal grilles.

 

Ved grillen

1. Kagerne grilles ved indirekte varme i ca. 12-15 min ved ca 185 °C.

Kagerne skal stadig være flydende indeni.

2. Husk, at toppen på kagen også skal være opad, når kagerne anrettes på tallerkenen efter, at de er vendt ud af formene.

 

Tips: Når du smelter chokoladen, er det er en god idé at lade chokoladen være øverst, så denne smelter ned i det varme smør og sukker. På den måde undgår du, at chokoladen bliver for varm og grynet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her