Logo

Fasanbryst med rub og glaze

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fasanbryst med rub og glaze

 

Fasan, and eller rådyr - der findes dyre- og fuglevildt til enhver lejlighed. Tilbereder du det på grillen og parrer kødet med danske efterårsråvarer som tilbehør, får du en oplevelse, som slår det meste

 

Personer: 2. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 6 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 150 °C. Kernetemperatur: 52 °C. Udstyr: Rygeflis.

 

# Ingredienser

2 stk fasanbryst a 100 g

Rub:
2 spsk Santa Maria peber-blanding
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
½ spsk spidskommen

1 spsk paprika
1 spsk salt
¼ tsk kanel

Glace:
5 tsk dijonsennep

5 tsk akaciehonning
1 spsk rub

*

I køkkenet:

Bland ingredienserne til rub og til glace.

Afpuds fasanbrysterne og mariner dem i rubben.

 

Ved grillen:

Gør grillen klar til indirekte varmet med en halv grillstarter og læg ca. 10 stk rygeflis på risten i hver side.

Ryg fasanbrystet i ca. 5 min.

Tag brysterne af og smør dem med glace.

Fasanbrysterne grilles færdig uden røg ved direkte varme i ca. 1 min på hver side.

 

Tips: Serveres med kartoffel/jordskokgratin.

 

Fasan er magert kød med protein af høj kvalitet. Det tager sin tid at plukke og rense en hel fasan, så hvorfor ikke bare købe fasanbryster, som er klar til brug? Går du "all in" og skyder din fasan selv, så gå efter fasanhønen, for hende er der mere kød på.

 

I grillABC's opskriftskartotek finder du lækre opskrifter med vildt, blandt andet denne.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her