Logo

Fiskefrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller

 

Opskriften på de bedste hjemmelavede fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade - nemt og lækkert og så er de sunde og velegnede til enten frokosten eller aftensmaden. Få opskriften her

Personer: 4. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Direkte.

Optænding - gas: Høj. Optænding - kul: 1 grillstarter. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 225 °C.

Udstyr: Stegepande

 

# Ingredienser

500 g hakket torsk
1 æg
2 spsk majsstivelse
1 dl mælk
1 løg, fintrevet
1 bdt persille, hakket
1 tsk salt
frisk peber
olie og smør til stegning

*

 

I køkkenet

Rør alle ingredienser sammen til farsen, og sæt den på køl 1 time.

 

Ved grillen

Varm panden let op.

Hæld lidt olie og smør på den varme pande og form fiskefrikadellerne.

Grill dem under låg i ca. 8 min.

Vend dem og grill dem 8 min. på den anden side.

 

Tips: Serveres sammen med spidskålssalat og hjemmerørt remoulade. Se opskrift her på siden.

 

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller - her med rejer

 

Danske fiskefrikadeller er en fiskeret baseret på en fars af hakket fiskekød blandet med mel, mosede kartofler, rasp, røget flæsk, løg, æg, krydderier, mælk, vand eller andre ingredienser.

Variationer[redigér | redigér wikikode]

 

I Danmark er fiskefrikadeller stegt brunlige på panden og let aflange som danske frikadeller. Sønderjyske fiskefrikadeller indeholder røget spæk

I Sverige findes udbredt en type fiskbullar på dåse, der som danske fiskeboller er næsten helt hvide.

Engelske fish cakes paneres med rasp før de steges

I Norge laver man også stegte fiskefrikadeller af samme type som de danske; disse kaldes "fiskekaker". Et alternativ er at koge fiskefarsen; resultatet bliver da kugleformede fiskeboller.

I Nordtyskland kendes Fischfrikadellen.

I Østasien spises fiskeboller af æltet (ikke hakket) fiskefars.

I Frankrig laves fiskefrikadeller af gedde.

 

Variationerne afhænger af

— hvilke(n) type(r) fiskekød der anvendes, samt hvor fint farsen hakkes

— om mælk eller vand anvendes

— tilsætning af mel og/eller mosede kogte kartofler eller havregryn.

— anvendelse af æg, kun æggehvide eller slet ikke æg

— andre ingredienser som hele eller hakkede rejer, røget flæsk, krydderurter og krydderier (peber, chili, muskat, m.m.).

— kogning, stegning eller bagning

— bagepulver

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.428 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her