Logo

Flanksteak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flanksteak


Flanksteak er ofte et overset stykke oksekød, og det er en skam. Flanksteak er både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.

 

Personer: 6. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Kernetemperatur: 58 °C. Udstyr: støbejernsrist

 

# Ingredienser

1 flanksteak, ca. 1,5 kg
salt og peber

*

I køkkenet:

Rens kødet for fedt og sener, del kødet i to stykker og krydr godt med salt og peber.

 

Ved grillen:

Klargør grillen til direkte, høj varme – med trækul, hvis du griller på en kulgrill.

Du kan også tilberede kødet på en gasgrill.

 

Sæt støbejernsristen på risten, lad den blive varm og grill kødstykkerne på begge sider.

 

Klargør nu grillen til 50/50 metode, middelhøj varme ved at placere kulbakkerne i den ene side af grillen.

Læg støbejernsristen til side, og sæt midterstykket tilbage på risten.

Grill kødet, til at det har den rette kernetemperatur ca. 58 °C.

Lad kødet trække i minimum 15 min., og skær det ud på tværs af fibrene.

 

Servér kødet med salat, pommes fritter og hjemmelavet bearnaisesauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her