Logo

Græsk sŭvlakia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græsk sŭvlakia


I Grækenland steger man sŭvlakia direkte over trækul og ikke på rist. Hvis dit spid passer, så det kan hvile på kanten af grillen, som vist på billedet, fjerner du blot grillristen, inden grillen tændes. 

4 portioner

#

¾ kg skært lammekød fra køllen eller skært oksekød, tykstegsfilet eller vel hængt inderlår

1 peberfrugt

1 stort løg

2 tomater

8 laurbærblade

 

GRÆSK GRILL-MARINADE:

1 dl olie

1-2 spsk citronsaft

1 tsk oregano

salt, peber.

 

TILBEHØR: Græsk salat, råstegte kartofler/ pomme frites eller groft brød.

*

Skær kødet i tern, ca. 2½x2½ cm.

Skær peberfrugt i stykker.

Del løget ud, og skær løgskælbladene i mindre stykker.

Skær kødet af tomaterne, indmaden skal ikke bruges.

Læg alt i en skål.

Pisk marinaden sammen og hæld den over.

Lad kødet trække mindst 2 timer i køleskabet.

Sæt alt skiftevis på grillspid med 2 laurbærblade på hvert spid.

Grillsteg kødet ca. 8-12 min. afhængigt af kødets kvalitet.

Drys salt og peber på under stegningen. Vend ofte spiddene.

 

Server sŭvlakia med græsk salat, råstegte kartofler/pommes frites eller blot groft hvedebrød.

 

Græsk salat:

Skiver af tomat og skrællet agurk anrettes på et fad.

Herover tynde ringe af løg, gerne rødløg, evt. sorte oliven og terninger af fetaost.

Salaten dryppes med olie/citron marinade krydret med salt, peber og evt. hvidløg.

 

VARIATION AF RETTEN

#

TYRKISK SHISH KEBAB:

¾ kg skært lammekød af køllen,

½ kg champignon.

 

Tyrkisk grill-marinade:

4-5 spsk olie

2 spsk citronsaft

1-2 fed knust hvidløg

1 spsk friskhakket mynte

1 tsk timianblade

3-4 spsk hvidvin

evt. 1 spsk honning (kan udelades)

8 små tomater

1 løg

1 peberfrugt

*

Kødet skæres i ret store terninger og marineres med rensede champignon i den sammenpiskede marinade i ca. 3-4 timer.

Kødet sættes skiftevis på spid med champignon, tomater, løg- og peberstykker.

Grillsteges ca. 10-12 min.

Pensles ofte med marinaden.

Vendes mange gange under stegningen.

Serveres med rispilaff.

 

Rispilaff: Finhakkede løg, dampes møre i 1 spsk smør.

Derefter tilsættes ris og bouillon i forholdet angivet på pakken.

Følg brugsanvisningen for kogning.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.041 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her