Logo

Grillet mortadella med gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet mortadella med gedeost

 

Mortadella er en italiensk pølse med kalve- og svinekød samt spæk. På italienske markeder ser du nogle gange en kolossal mortadella, stor nok til at mætte en hel by. Så store skiver skal du ikke vælge til denne ret, men gerne nogle med en diameter på ca. 20 cm. Skiverne skal være noget tykkere end sædvanligt, ca. 2-3 mm. Ellers tager du bare to skiver og lægger dem sammen. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

#

4 skiver mortadella med oliven, lidt tykkere end normalt

150 g fransk gedeost eller anden cremet ost

1 pose (70 g) rucola, renset og skyllet

1 hoved radicchiosalat, renset og skyllet

1 spsk aceto balsamico

½ dl olie

salt og friskkværnet sort peber

tandstikkere

*

 

1. Læg mortadellaskiverne ud, og fordel osten over dem.

Fold dem sammen til en halvmåne, og fastgør dem med en tandstikker.

Pisk eddike og olie sammen, og smag det til med salt og sort peber.

Læg salatbladene ovenpå, men bland det ikke før ved servering.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, der skal være middelstærk.

Grill mortadellaskiverne 2-3 min. på hver side direkte over gløderne.

Læg de friskgrillede mortadellaskiver på et fad, bland salaten og dressingen, og server.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her