Logo

Grillet svinemørbrad med bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet svinemørbrad med bacon

 

I denne opskrift bruger du både direkte og indirekte varme. Brug en kuglegrill med briketter eller en gasgrill med låg.

4 portioner

 

#

700 g svinemørbrad eller nakkekam uden spæk

salt og friskkværnet sort peber

1 spsk salvie

1 pakke bacon (ca. 140 g)

*

1. Krydr mørbraden med rigeligt salt, sort peber og salvie.

Læg et lag bacon ud på et skærebræt.

Læg kødet ovenpå, og pak det ind i bacon, så det er helt dækket.

Læg til side, til der skal grilles,

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå. Kontroller varmen, der skal være middelstærk.

Grill mørbraden direkte over gløderne. Regn med 9-10 min.

 

3. Flyt så kødet, så det får indirekte varme, og luk låget.

Lad spjældene være åbne i bunden og i låget.

Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af kødet.

Regn med 15 min. indirekte grilltid eller til mørbradens temperatur er kommet op på 65 °C.

Tag derefter kødet af grillen, og lad det hvile indpakket i folie 7-9 min. eller til den indre temperatur er nået op på 68-69 °C.

Jeg synes, kødet bliver mere saftigt og velsmagende på den måde, selvom 72 °C er den klassiske serveringstemperatur.

Skær mørbraden i tynde skiver, og server med salat.

 

 

Grillet svinemørbrad med bacon

Sådan pakker mørbraden ind i bacon

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her