Logo

Grillet tun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet tun

 

Det er vigtigt, at tunfisken er mindst 3 cm tyk, gerne mere. Ellers bliver den nemt gennemstegt og tør og mister smagen. Tunfisken pensles med almindelig, ristet sesamolie. Koldpresset olie smager ikke af lige så meget. Et alternativ til tunfisken er udskåret skind- og benfri rygstykker af laks. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

 

#

500 g frisk tunfisk i et stykke eller tykke skiver

ristet sesamolie

Tun-rub, se opskrift 

1 dl Teriyaki sauce eller anden færdigkøbt teriyakisauce

2 spsk finthakket purløg

1 portion coleslaw

*

 

1. Begynd med at blande coleslawen - (se opskrift).

Bland derefter krydderierne til en tun-rub.

Pensl tunfisken med sesamolie, og giv den rigeligt med krydderier.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, som skal være meget stærk.

Grill tunfisken 1-2 min. på hver side ved direkte varme.

Pensl tunfisken med teriyakisauce, så snart den er blevet vendt.

Fisken skal være meget let stegt.

 

3. Skær tunfisken i tynde skiver, og læg dem på et fad, fx sammen med en coleslaw.  

 

Afslut med et godt drys purløg over, og dryp med lidt ekstra Teriyaki sauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.248 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her