Logo

Grillstegt hakkebøf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt hakkebøf

 

Lette opskrifter på gl. dags hakkebøf, spidstegt hakkebøf og hamburger. Vælg mellem kartoffelsalat, grillstegte tomater, ½ bagte kartofler, grillstegte ...

4 Portioner.

 

#

600 g hakket oksesmåkød

salt, peber

1 æggehvide

olie til pensling

TILBEHØR: Grøn salat med kartofler, stegte tomater.

*

Ælt hakket kød med salt, peber og æggehvide.

Del kødet i fire portioner og form hver portion til en ikke for flad hakkebøf.

Pensl bøfferne med olie og læg dem på den forvarmede grill.

Steg dem ca. 2-3 min. på hver side.

Vend dem ofte.

Drys med salt og friskkværnet peber under stegningen.

Server bøfferne med grøn kartoffelsalat og grillstegte tomater.

 

GRILLSTEGTE TOMATER:

Mellemstore tomater pensles med olie, evt. krydderolie, og grillsteges ved ikke for stærk varme ca. 4-7 min. Vendes ofte med grilltang.

 

KARTOFFELSALAT:

#

750 g kartofler, kogte

1 salatagurk og/eller peberfrugt

1 æg

persille

 

Dressing:

1 revet løg

4 spsk olie

2-3 dl ymer/ylette

2 spsk bearnaiseessens

2-3 spsk koncentreret tomatpuré

1 tsk lys dijonsennep

salt og peber

 

Pisk dressing sammen.

Vend kogte kartofler skåret i terninger, 3 dl terninger af salatagurk og/eller peberfrugt i.

Smag salaten til.

Drys hakket hårdkogt æg og persille over ved anretningen.

 

VARIATION AF TILBEHØR:

Grillstegte løg, halve bagte kartofler, og en eller anden form for krydret smør.

 

VARIATION AF RETTEN

 

1. GRILLSPID MED HAKKET OKSEKØD / CEVAPCICI:

#

500 g oksekød

2 spsk revet løg

1 æg

2-3 spsk rasp

1-2 tsk mild paprika

½ tsk blandet chili-krydderi (mexicansk krydderi) eller allehånde

olie.

*

Ælt kødet med alle ingredienserne. Det skal have en ret fast konsistens.

Del kødet i 12 portioner.

Form hver til en aflang, tyk pølse.

Sæt tre stk. på hvert grillspid og pensl med olie.

Grillsteg kødet ca. 5-7 min. Vend det ofte.

Serveres med grillstegte majskolber, (el. smørdampede majskerner), evt. halve, bagte kartofler, eller varm flûte samt barbecuesmør.

 

2. HAMBURGER:

# pr. person.

1 usødet hamburgerbolle

1 tynd hamburger, ca. 75 g

salt, peber og evt. barbecuekrydderi

olie

2 skiver tomat

1 tynd skive løg

evt. 1 salatblad

tomatmayonnaise

*

Hamburger pensles med olie og ristes 1-2 min. på hver side.

Drysses med salt og evt. barbecue krydderi under stegning.

Rist bollen ½-1 min. på hver side.

Flæk bollen og smør begge sider med tomatmayonnaise.

Bollen lægges sammen med evt. salatblad, hamburger, tomatskiver og løg.

Spises omgående med evt. brøndkarse el. grøn salat.

 

TOMATMAYONNAISE:

Rør 100 g mayonnaise op med 2-3 spsk ymer/ylette, ca. 1 spsk koncentreret tomatpuré, salt, citronsaft og evt. engelsk sauce (HP), 1 fed hvidløg.

 

TIPS: Kødet til hakkebøf kan æltes med hakket løg, kapers el. hakket champignon, peberfrugt el. høvlet peberrod el. forskellige krydderier, inden det formes til bøffer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her