Logo

Kalveribben - Argentinsk Asado de Tira

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalveribben - Argentinsk Asado de Tira

 

Kalveribben skal skæres fra 5. til 11. ribben på ryggen. I Argentina grilles kalveribben på parilla (åben grill), men jeg synes, de bliver mere saftige og møre, når de tilberedes efter barbecuemetoden, dog uden røgtræ. Brug en kuglegrill eller smoker og briketter eller træ. En gasgrill er et rimeligt alternativ.

4-6 portioner

 

#

2 kg overskårne kalveribben

Argentinsk asadokrydderi, se opskrift  

Citronglaze, se opskrift  

*

 

1. Skær udvendigt fedt af ribbenene.

Krydr dem, og læg til side.

Forbered også glazen, og sæt til side.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 130 °C er godt.

Fordel de glødende briketter i to bunker i hver sin side af grillen.

Læg ribbenene mellem glødebunkerne, så de tilberedes ved indirekte strålevarme under lukket låg.

Grill ribbenene 2-3 timer; visse dele af ribbenene bliver hurtigere tilberedt end andre.

Tilsæt flere glødende briketter hvert 45. minut, så temperaturen holdes stabil.

 

3. Pensl ribbenene 2-3 gange med citronglaze under de sidste 20 min. af tilberedningen, og slut af med at skære dem ud i stykker.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.878 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her