Logo

Kylling - Jamaicansk Jerk Chicken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling - Jamaicansk Jerk Chicken

 

Krydderblandingen jerk stammer fra den oprindelige befolkning på Jamaica, arawak-indianerne, og er i dag en trend i det caribiske køkken.

Til 4 Personer.

 

# Ingredienser

2 parterede kyllinger

6 forårsløg, groftsnittede

1-2 scotch bonnet-chilier, uden kerner

1 fed hvidløg

5 cm ingefær, skrællet og grofthakket

½ tsk tørret timian

½ tsk paprika

¼ tsk stødt allehånde

et nip stødt kanel

et nip stødt nellike

4 spsk hvidvinseddike

3 spsk lys soja

peber

Tilbehør: 12 hele grillede milde grønne chilier

*

 

I køkkenet

Skyl den parterede kylling og dup den tør i køkkenrulle.

Læg stykkerne i et fladbundet fad.

 

Kom forårsløg. chili, hvidløg, ingefær, timian, paprika, allehånde, kanel, nellike, vineddike, soja og peber efter behag i en foodprocessor og blend det til en glat pasta.

 

Fordel pastaen over kyllingen og vend det godt sammen, så kyllingestykkerne er smurt ind i marinaden overalt.

 

Dæk med film, stil kyllingen på køl og lad den marinere i op til l døgn.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden og grill den på grillristen ved jævn-stærk varme i ca. 30 min, til de er lysebrune og gennemstegte.

Vend kyllingen ofte undervejs og pensl dem med resten af marinaden.

Anret kyllingen på tallerkener og server med grillede, hele chilier.

 

Der kan også serveres en god salsa og løse ris.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad griller du?
Effektiv reklame - klik her