Logo

Kylling med citron og hvidløgsolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med citron og hvidløgsolie

 

Opskriften på en lækker grillmiddag med grillstegt kylling er ligetil! Se opskrifterne og bliv inspireret. Find en dejlig opskrift med citron her:

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time og 50 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 240 °C. Kernetemperatur: 75 °C.

Udstyr: Stavblender, digitalt stegetermometer, rotisseri.

 

# Ingredienser

1 kylling á ca. 1500 g
2 økologiske citroner

salt og peber

 

Hvidløgsolie:

1 dl vegetabilsk olie
10 kviste timian
3 fed hvidløg
skal af 1 citron

*

 

I køkkenet

Blend olie, hvidløg, blade af timiankviste og skal af 1 citron.
Rens kyllingen, og fyld den med citroner skåret i kvarte.

Luk evt. med en kødnål.

Pensl kyllingen med hvidløgsolien, og krydr med salt og peber.

Sæt kyllingen på rotisserispiddet.

 

Ved grillen

Fyld grillstarteren halvt op med briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme, 240-250 °C.

Placer en alubakke mellem briketterne til opsamling af fedt og kødsaft.

Sæt spiddet med kyllingen i rotisserimotoren, og lad den snurre i ca. 70 min.
Tag kyllingen af, når kernetemperaturen er 73 °C.

Lad kyllingen hvile i ca. 15 min., inden den skæres ud.

Kernetemperaturen stiger et par grader, mens kyllingen hviler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her