Logo

Kylling og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling og grønsager

 

Bagte grønsager med timian og kylling på grill. En smuk ret, hvor det hele ryger på grillen og næsten passer sig selv.

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time og 5 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 220 °C. Kernetemperatur: 75 °C.

Udstyr: Kyllingeholder Stegetermometer

 

# Ingredienser

1 hel kylling a 1500 g.

salt og peber

hvidvin efter behov

 

Grønsager:

6-8 kartofler

2 rødløg

2 gulerødder

1 rød og gul peberfrugt

frisk timian

2 fed hvidløg

salt og peber

*

I køkkenet

Skyl og tør kyllingen af, og gnid den med salt og peber.

Skræl kartoflerne, gulerødder og pil rødløg og hvidløg, og skyl timianen og peberfrugt.

Skær kartoflerne og peberfrugt i grove tern, og hak rødløg og hvidløg.

Læg grønsagerne og timian i bunden af kyllingeholderen, og kværn salt og peber over.

Hæld hvidvin i fordybning i midten af kyllingeholderen, og sæt kyllingen på.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til indirekte, høj varme (220° C).

Sæt kyllingeholderen midt på risten, læg låget på grillen, og grill nu i ca. 60 minutter.

Tjek kernetemperaturen på kyllingen – den skal være 75 °C, for at kyllingen er gennemstegt.

 

Tips: Vend evt 3 spsk. honning og balsamico over grønsagerne de sidste 5. min af stegetiden

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.735 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her