Logo

Laks sprødstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks sprødstegt

 

Når laks er helt frisk og steges, så den stadig er helt saftig og en anelse mørk i kødet inderst inde, er den en af de fineste fisk, man kan få ...

Personer: 8. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 6-8 min. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Kernetemperatur: 58 °C.

 

# Ingredienser

1 lakseside, fersk og med skind

salt og peber

6 kviste frisk dild

neutral olie

*

I køkkenet

Skrab skællet af laksen med en kniv, og skær laksen i 8 stykker.
Pensl skindsiden med olie, og krydr laksen med salt og peber.
Hak dilden groft.
 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, høj varme.

Læg stegeristen på, og lad stegeristen blive godt varm.

Smør stegeristen med neutral olie.

Placer laksebøfferne på stegeristen med skindsiden nedad.

Grill laksen udelukkende på skindsiden i ca. 6-8 min.
Drys laksen med friskhakket dild inden servering.
 

Tips: Giv laksen ekstra god smag ved at lægge lidt rygetræ (kirsebær- eller æbletræflis) på risten eller i en røgboks. Læg laksen på stegeristen, når røgen begynder at udvikle sig.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her