Logo

Lammekebab med auberginesalsa og tabouleh

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekebab med auberginesalsa og tabouleh

 

En lammekebab med tilhørende auberginesalsa og tabouleh, som kan tilberedes ved høj direkte varme på din grill.

 

Personer: 4. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 45 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Optænding - gas: Høj. Optænding - kul: 1 grillstarter. Sværhedsgrad: Svær.

Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Spid til rotisseri, rotisseri, rygeboks, 1 håndfuld rygeflis – fx pekan

 

# Ingredienser

2 spsk frisk koriander
2 spsk persille
2 fed hvidløg
500 g hakket lammekød
1 æg
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk chilipulver
salt og peber

 

Røget auberginesalsa:
1 aubergine
¼ rød peberfrugt
1 forårsløg
¼ bdt persille
1 spsk sesam
citronsaft
salt og peber

 

Tabouleh:
200 g grov couscous
2 bdt persille
1 bdt koriander
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
½ dl (oliven)olie
salt og peber

*

I køkkenet

Læg ud med auberginesalsaen.

Gør grønsagerne til salsaen rene, og stik i auberginen med en gaffel.

Fjern kernerne fra peberfrugten, skær top og bund af springløget, og skær begge dele i fine tern. Skyl, slyng og hak persillen fint.

 

Gå nu ud til grillen og tilbered auberginerne.

Imens de røger, kan du lave fars og tabouleh.

Skyl og slyng krydderurterne til farsen, og hak dem fint.

Pil og riv hvidløg fint, og rør det sammen med resten af ingredienserne, så du får en ensartet fars.

Del den i otte portioner, og form dem til pølser.

Stik spiddene gennem dem på den lange led, og montér dem på det store spid til rotisseriet.

Grill dem, mens du laver taboulehen.

 

Kog couscoussen efter anvisningen på posen, og lad den køle af.

Pil løget, skyl og slyng de friske krydderurter, og hak dem og løget meget fint.

Pil hvidløg, skyl citronen, og riv begge dele.

Pres citronen for saft.

Vend det hele sammen med olie, og smag det til med salt og peber.

 

Ved grillen

Gør først grillen klar til høj, direkte varme.

Bruger du kulgrill, lægges rygeflis direkte på briketterne - bruger du gasgrill, hældes rygeflis i røgboksen, der placeres over direkte varme. Læg låg på grillen.

Når der dannes røg, lægger du den hele aubergine ind på risten.

På med låget, og røg den nu, indtil den er mør. Det tager omkring 20 minutter.

 

Skær skallen af den røgede aubergine, og kassér skallen.

Hak auberginekødet, og tilsæt resten af ingredienserne til auberginesalsaen.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Gør så grillen klar til middel, indirekte varme.

Sæt spiddet i rotisseriet, og start motoren.

Læg låget på grillen, og grill nu lammekebabberne i cirka 25 minutter.

Servér sammen med salsa og tabouleh.

 

Tips: Taboulehen kan sagtens laves i god tid – eventuelt dagen før.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her