Logo

Majsbrød med øl og ahornsirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majsbrød med øl og ahornsirup


Hvis du ikke allerede har prøvet det, er her chancen for at bage verdens lækreste majsbrød - cornbread på grillen. Cornbread med øl og ahornsirup. Majsbrødet er bagt med bagepulver og skal derfor ikke hæve før bagning.

 

Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: bagesten, lille bradepande eller støbejernspande

 

# Ingredienser

2,5 dl polenta
2,5 dl mørk øl
¾ dl ahornsirup
2,5 dl hvedemel
½ tsk salt
1 spsk bagepulver
2 æg
¾ dl smeltet smør

*

I køkkenet

Bland polenta, øl og sirup i en lille skål og stil det til side.

Sigt mel, salt og bagepulver ned i en stor skål.

Tilsæt polentablandingen, æg og smeltet smør.

Rør indtil det er godt blandet.

 

Ved grillen

Klargør grillen til 200 °C (lidt over medium varme).

Hæld blandingen i en lille bradepande bag den på bagestenen i ca. 20-25 min.

Afkøl brødet i 10 minutter og skær det ud i 10 x 10 cm-stykker.

 

Majsbrød med øl og ahornsirup

INFO: Polenta er en grov eller finmalet tyk grød baseret på majsmel. Den fremstilles ved at koge den ind til en pasta i vand, bouillon eller anden væske som fond og kan spises med andre ingredienser, ofte med reven parmesanost.

Efter kogning kan den bages, steges eller grilles, hvilket man gerne gør med rester. Den serveres gerne sammen med kødretter i Piemonte og Lombardiet.

Polenta er oprindeligt et italiensk ord, der stammer fra latinske ord for afskallet eller knust korn.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her