Logo

Makrel røget med tomatsalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Makrel røget med tomatsalsa

 

Makrellen tilberedes på din grill med røg ved indirekte varme. Hertil laves en tomatsalsa af friske tomater, forårsløg, lime, æble, honning m.m.

Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - kul: ½ grillstarter. Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 90 °C.

Udstyr: Rygegrill, rygestativ, rygeflis – fx æble

 

# Ingredienser

2-4 makreller

Tomatsalsa:
2 forårsløg

3 tomater

1 syrligt rødt æble

1 usprøjtet lime

1 rødløg

2 fed hvidløg

lidt frisk ingefær

2 spsk honning

1 spsk brun farin

½ spsk tomatpuré

*

 

I køkkenet

1. Skyl og rengør makrellerne.

2. Skyl grønt og frugt, pil løg og hvidløg, og skræl ingefæren.

Fjern top og bund på forårsløgene.

Skær tomater, løg og æbler i fine tern, riv hvidløg, ingefær og skallen af limen, og skær forårsløget i tynde skiver.

Vend det hele sammen, og lad gerne salsaen trække et par timer inden servering.

Den kan også laves dagen før.

 

Ved grillen

1. Gør røggrillen klar til indirekte varme – brug ½ grillstarter klargjorte briketter.

2. Tilfør rygeflis til briketterne, sæt midterstykket i grillen, og placér rygestativ på grillen.

Sæt makrellerne fast på krogene og hæng dem på rygestativ i grillen.

Sæt låget på grillen.

3. Ryg nu makrellerne i 20 minutter.

Kig til dem efter 10 minutter, og tilsæt evt mere rygeflis, hvis det er nødvendigt.

Servér med tomatsalsaen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her