Logo

Marineret højrebskotelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marineret højrebskotelet


Højrebskoteletter skåret af den del af højrebet som kaldes tykrebet har mere fedtbræmme, som bevirker, at kødet har større smagsfylde og ikke så let bliver tørt. Fedtet kan du jo skære af, inden du spiser det. Prisen på koteletter skåret fra denne ende af højrebet er også væsentligt lavere, end hvis de blev skåret fra den anden side.

4-5 Portioner


#

3 højrebskoteletler, ¾-1 kg pr. stk.

RØDVINSMARINADE:

1 dl olie

ca. 1 dl rødvin

1-2 spsk grofthakkede, grønne umodne peberkorn (Madagascarpeber)

1-2 fed knust hvidløg.

TILBEHØR: Tomatsalat, brøndkarse, flûte, evt. kryddersmør.

*

Bed slagteren skære koteletterne af højrebet ca. fra 4.-5. ben fra tykkammen.

Læg kødet på et dybt fad.

Pisk marinaden sammen og hæld den over kødet.

Lad det trække 4-6 timer. Vend kødet et par gange.

 

Tag kødet op, stryg det meste af marinaden af, og skær to snit i fedtkanten af koteletten.

Læg koteletterne på den forvarmede grill og steg dem ca. 6-9 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen.

Vend dem ofte og pensl hver gang med marinaden.

Drys salt på under stegningen.

Læg kødet på et bræt 3-4 min. før det skæres for.

 

Skær kødet for i tynde skrå skiver og server det med tomatsalat, varm flûte, brøndkarse, hvidløgssmør.

 

VARIATION AF TILBEHØR:

Højrebskotelet serveres med bagt kartoffel med Provencesmør, eller Kartofler i alufolie, brøndkarse og Stegte tomater.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her