Logo

Mayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mayonnaise

 

En hjemmelavet mayonnaise er lige så nem at lave, som den er velsmagende og anvendelig til det meste. Mayonnaise med både æggeblomme og -hvide kan med fordel laves i en foodprocessor med kniv. Så bliver den lys, luftig og frisk.

Giver ca. 4 dl

#

1 stort æg

1 tsk dijonsennep

2 tsk sherry- eller rødvinseddike

½ tsk salt

1 nip sukker

¼ tsk stødt cayennepeber

¼ tsk friskkværnet peber

1 dl solsikkeolie ·

1 dl jordnøddeolie

1 dl mild olie

*

Brug en foodprocessor med en skarp kniv, alternativt elpisker eller piskeris.

Kom alle ingredienserne på nær olien i en skål.

Lad maskinen køre, til de er blandede.

Tilsæt nu olien meget forsigtigt og i en tynd stråle, mens maskinen kører.

Mayonnaisen skal have en fløjlsblød og tyk konsistens.

Den kan opbevares mindst en måned tildækket i køleskab.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her