Logo

Morgenboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Morgenboller

 

Morgenboller eller gode hjemmebagte boller som bare arter sig perfekt til morgenmad, er netop hvad disse dejlige boller med kardemomme er.

 

Personer: 4. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 12-15 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.

 

# Ingredienser

50 g gær

4 dl lunkent vand

100 g blødtsmør

85 g sukker

1 æg

850 g hvedemel

1 tsk kardemomme

 

Pensling:

1 æg

½ dl vand

*

I køkkenet

Opløs gæren i det lunkne vand.

Tilsæt så smør, sukker, æg, halvdelen af melet og kardemomme.

Ælt dejen, og tilsæt så resten af melet lidt efter lidt, så du sikrer, at dejen ikke bliver for tør.

Sæt dejen til hævning et lunt sted.

Den skal have lov til at hæve til dobbeltstørrelse.

Form så dejen til boller, læg dem på bagepladen, og dæk dem med et vådt klæde.

Stil dem nu til at hæve igen – og igen til dobbeltstørrelse.

Du kan også med fordel spraye bollerne med vand i stedet for at bruge det fugtige klæde – det sikrer, at de ikke tørrer ud i kanten.

Pisk æg og vand sammen til pensling.

Pensl dem med æggemassen med det samme – det giver bollerne en flot og blank skorpe.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til indirekte varme.

På en kulgrill skal du bruge det, der svarer til en næsten fyldt grillstarter klargjorte briketter.

Læg bagestenen midt på risten, og luk låget på grillen.

Lad den nå cirka 200 °C.

Placér bagepladen med bollerne på stenen, og lad dem bage under låg i 12-15 minutter.

Tag bollerne af grillen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her