Logo

Muscovadosukker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Muscovadosukker 

De to målebægre indeholdende hhv. muscovadosukker (venstre) og almindeligt brun sukker (højre)

 

Muscovadosukker er rørsukker, der ikke er blevet raffineret. Denne sukkerart er særligt kendetegnet ved mindre sukkerkrystaller (mellem 0,30-0,40 mm) end traditionelt rørsukker (demerarasukker), der har en kornstørrelse på 0,90-1,20 mm.

I kraft af, at det er uraffineret, har muscovadosukker et større indhold af sirup, og er dermed mere fugtigt end demerarasukker. Begge sukkertyper stammer fra øen Mauritius i Det Indiske Ocean.

 

Brun farin og mørk muscovado har ikke samme smag, mørk muscovado smager lidt af lakrids, hvor brun farin har en mere rund og aromatisk smag.

 

Muscovadosukker findes i to varianter:

Lys med karamelagtig smag og en sukkerprocent på 94-95.

Mørk med lakridsagtig smag og en sukkerprocent på 89-91.

 

Mørk muscovadosukker passer godt i sauce, marinade, chutney, chokoladekage, chokoladedrikke og is.

Lys muscovadosukker kan med fordel anvendes som krydderi til madlavning. Passer godt til fisk og rodfrugter. Forstærker smagen i brød, dessertkage, småkager, desserter, marinader, sauce og henkogninger.

 

Mål og vægt: muscovadosukker
1 dl = ca 95 g
1 spsk = ca 15 g
1 tsk = ca 5 g

 

Tips
- muscovadosukker er et fugtigt sukker, og det kan have tendens til at klumpe. Men det er en del af charmen, at det ikke er fritflydende. Sukkeret bliver let hårdt, hvis kommer i kontakt med luften. For at gøre det blødt igen kan man fx lægge et stykke æble eller kartoffel eller en fugtig klud i sukkeret. Luk altid posen tæt, og opbevar den køligt, evt. i køleskab.

- muscovadosukker i brød giver brødet en fyldigere smag.

- Brug muscovadosukker til syltning, og giv dine opskrifter en ny spændende smag!

- Mørk muscovadosukker giver interessante smagsnuancer, specielt sammen med chokolade. Prøv at udskifte sukkeret med Mørk muscovadosukker i bagværk og desserter med chokolade, fx cookies, brownies og trøffel.

- Forny traditionelle retter med muscovadosukker. Prøv fx Mørk muscovadosukker på hvidkålsrouletter eller i den brune sauce til frikadellerne. Der er uendelige muligheder ...

- muscovadosukker passer perfekt i varme drikke og kaffedrikke. Lav din Irish Coffe med Mørk muscovadosukker, eller giv varm chokolade en mere voksen smag ved at udskifte noget af sukkeret med muscovadosukker.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.337 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her