Logo

Oksebøf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebøf

 

Let og lækker hverdagsmad. Her får du opskriften på oksebøf med bavette, flanksteak eller flapmeat

 

Personer: 4. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 7-14 min. Grillmetode: Indirekte

Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 250 °C. Kernetemperatur: 57 °C

Udstyr: Støbejernsrist

 

# Ingredienser

1 kg oksekød (bavette, flanksteak eller flapmeat)
olie
salt og peber

 

I køkkenet

Skær kødet i fire steaks af samme størrelse.

Krydr med olie, salt og peber.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte varme, ca. 250 °C.

På en kulgrill skal du bruge briketter eller trækul i en mængde, der svarer til en hel grillstarter.

Læg støbejernsristen på, og lad den blive varm.

Når risten er varm, skal du lægge steaksene på den og grille dem i 1-2 minutter.

Vend herefter steaksene, og grill dem i 1-2 minutter på denne side også.

Flyt steaksene til indirekte varme, og grill dem i yderligere 5-10 minutter alt efter størrelse og smagspræferencer.

 

Tips: Tag kødet ud af køleskabet ca. 20 min. inden tilberedning, så det får stuetemperatur.

Hvis du ikke har en støbejernsrist, kan du dreje steaksene 90 grader efter et minut, og grille dem et andet sted på risten i yderligere et minut.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her