Logo

Pølsebrød lette og luftige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølsebrød lette og luftige

 

Det er nemt at lave perfekte pølsebrød, og her får du opskriften på lækre og luftige pølsebrød – meget bedre end de købte fabriksbrød. 12 brød på 60 min.

 

# 12 Lækre hjemmelavede og luftige pølsebrød.

20 g gær
2,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 æg

50 g sukker
500 g økologisk hvedemel
50 g smør i tern

*

Sådan laver du pølsebrødene:

Kom vand i røreskålen, og smuldr så gæren i.

Rør gæren ud i vandet, på laveste trin på røremaskinen.

Kom ægget i, og rør også det ud i dejvæsken.

Hæld gradvist mel, sukker og salt i.

Start med halvdelen af melet, og fortsæt så indtil du har den konsistens på dejen.

Det kan være du skal bruge en smule mindre mel – men måske også lidt mere.

Når dejen er æltet godt igennem kommer du smørret i, og lader det ælte igennem i 10 minutter ved laveste hastighed.

Sæt dejen til hævning i en lille halv times tid. Gerne et lunt sted.

 

Slå dejen til pølsebrød ud på et meldækket bord, og ælt det hurtigt igennem.

Del dejen i 12 klumper. I hånden ruller du dem til boller, som du efterfølgende – også i hånden – triller til aflange brød.

Læg dem på bagepapir på en bageplade, men hold lidt afstand, da de hæver en del under bagetiden.

 

Forvarm ovnen på 200 °C varmluft.

Lige inden du sætter brødene i ovnen pensler du dem med lunkent vand.

Bag pølsebrødene midt i ovnen i cirka 12 minutter, men hold øje, så de ikke bliver for mørke.

Når de flotte gyldne/lysebrune er de færdige, og skal tages ud.

Lad pølsebrødene hvile på en rist inden servering.

De må gerne lige køle lidt af inden du begynder at nyde dem.

 

Hvis du ønsker lidt sundere brød, kan du erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at det kan kræve lidt mere væske (lunkent vand).

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.594 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her