Logo

Pitabrød med krydret kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Pitabrød med krydret kylling

 

Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. 

De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.

Til 4 personer

 

# Ingredienser

500 g kyllingebryst uden skind og ben, i 2½ cm store tern
3 spsk yoghurt naturel
1 tsk chilipulver

3 spsk limesaft

1 spsk frisk koriander, fintsnittet

1 frisk grøn chili, uden kerner og finthakket

1 spsk solsikkeolie

 

Chilisauce:

2 spsk solsikkeolie
1 løg, hakket

2 fed hvidløg, knuste

4 store tomater, flåede, uden kerner og hakkede
2 friske røde chilier

et nip stødt spidskommen
salt og peber

 

Tilbehør:
4 pitabrød

¼ icebergsalat, strimlet
2 tomater, i tynde skiver
8 forårsløg. fintsnittede
1 spsk citronsaft

8 syltede jalapeño chilier, afdryppede

 

* Tilberedning

1 Kom kyllingen op i en stor skål.

Pisk yoghurt, chilipulver, limesaft, frisk koriander, grøn chili og solsikkeolie sammen i en skål og krydr med salt og peber.

Fordel marinaden over kyllingen og vend det godt sammen.

Dæk med film, stil kyllingen på køl og lad den marinere i 2 timer.

 

2 Varm grillen godt op. Læg træspid i vand.

Chilisauce Varm olien op i en lille gryde.

Tilsæt løg og hvidløg og svits det ved svag varme under jævnlig omrøring i 10 min, eller til løget er let gyldent.

Tilsæt tomat, chili og spidskommen og krydr med salt og peber.

Lad saucen simre ved svag varme i 15 min, eller til den er tyknet.

 

3 Stil chilisaucen ude i siden af grillen for at holde den varm.

Lad kyllingen dryppe af, men gem marinaden.

Sæt kyllingen på træspid udblødt i vand.

Grill dem ved jævn-stærk varme i 6-10 min, eller til de er gennemstegte.

Vend dem jævnligt undervejs og pensl dem med marinaden.

Lun i mellemtiden pitabrødene på grillen og åbn dem lidt med en kniv.

Tag kyllingen af spiddene og fyld den i brødene sammen med salat, tomatskiver og forårsløg.

Stænk med citronsaft og slut af med et par syltede chilier.

Server straks med chilisaucen til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her