Logo

Pizza med kartofler, skinke og mozzarella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med kartofler, skinke og mozzarella

 

Pizza crudo e patate: Pizza med lufttørret skinke, frisk mozzarella og tynde kartoffelskiver - Mit favorit fyld... men pizzaen kan også tilsættes oregano og chiliflager...

 

Personer: 8. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 16-20 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Bagesten m/bageplade.

 

# Ingredienser

Dej:
1 liter vand
55 g salt
1,7 kg hvedemel, Tipo 00

2 g frisk gær

 

Fyld:
500 g kartofler
500 g mozzarellaost
400 g parmaskinke

 

Tilsættes lige inden servering:
ekstra jomfruolivenolie
friskkværnet sort peber og/eller chiliflager
tørret oregano

*

I køkkenet

Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en røremaskine.

Læg dejen i en skål dækket med film.

Stil den et lunt sted, og lad den hæve i omkring en time.

Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den over på køkkenbordet.

Form den til kugler á omkring 120 g.

Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil dem et lunt sted, og lad dem hæve i yderligere 1-4 timer.

Skær de uskrællede kartofler i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand, til de er bløde, men stadig har en fast konsistens.

Køl dem af i koldt vand med det samme efter kogning for at stoppe kogeprocessen.

Skær mozzarellaen i skiver.

Riv skinken i mindre stykker med fingrene, eller skær den i fine, tynde skiver med en skarp kniv.

Når dejkuglerne er færdighævet, rulles de ud i ensartede cirkler.

Læg et lag kartofler på pizzabunden, så de fylder hele bunden, men ikke overlapper for meget.

Tilsæt lidt olie.

Læg derefter den skiveskårne mozzarella og parmaskinken på.

 

Ved grillen

Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 220 °C.

Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til ½ grillstarter.

Sæt bagestenen midt på grillristen og lad den forvarme i ca. 15 minutter.

Læg pizzaen på bagestenen, luk låget, og grill pizzaen i 16-20 minutter, til kanterne er sprøde.

Kom lidt olie, sort peber, parmesanflager og basilikumblade på pizzaen.

 

Se info om pizza her

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her