Logo

Pizza med squash, røget ost og saltet bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med squash, røget ost og saltet bacon

 

Pizza pancetta, zucchine e scamorza affumicata: En god hjemmelavet pizza er guf for både børn og voksne. Vil du lave en vegetarisk udgave, kan du erstatte baconen med aubergine eller spinat.

 

Personer: 8. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 16-20 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Bagesten m/bageplade

 

# Ingredienser

Dej:
1 liter vand
10 g salt
1,7 kg hvedemel
2 g frisk gær

 

Fyld:
500 g squash
500 g scamorza affumicata (eller anden røget smelteost)
400 g pancetta tesa stagionata i meget tynde skiver (saltet bacon, ikke røget)
20 squashblomster

 

Tilsættes lige inden servering:
ekstra jomfruolivenolie
friskmalet sort peber

*

I køkkenet

1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en røremaskine.

Læg dejen i en skål dækket med film.

Stil den et lunt sted, og lad den hæve i omkring en time.
2. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den over på køkkenbordet.

Form den til kugler á omkring 120 g.
3. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil dem et lunt sted, og lad dem hæve i yderligere 1-4 timer.
4. Skyl squashene, og skær dem i tynde skiver på langs med skræl.
5. Skær scamorzaen i skiver.
6. Riv pancettaen i mindre stykker med fingrene, eller skær den i fine, tynde skiver med en skarp kniv.

 

Ved grillen

1. Forbered grillen til direkte varme – ca. 220 °C.

Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til ½ grillstarter.
2. Rul dejen ud i en pæn oval form, når den er hævet, som den skal.

Bag den kort over direkte varme – til den får en let sprød overflade.

Tag den derefter af grillen.
3. Forbered grillen til indirekte varme.

Stil bagestenen på risten, og lad den forvarme i ca. 15 minutter.
4. Hæld lidt olie på den let bagte bund.

Fordel squashskiverne på den ovale bund.

Tilsæt nogle skiver scamorza og nogle strimler pancetta.
5. Læg den ovale pizza på den varme sten.

Luk låget, og grill pizzaen i 16-20 minutter, til kanterne er sprøde.
6. Tilsæt til sidst nogle dråber olie og sort peber, og pynt pizzaen med squashblomster.

 

Se info om pizza her

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Om mig som grillkok?





Effektiv reklame - klik her