Logo

Røget mørbrad med salat af æble og peberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røget mørbrad med salat af æble og peberrod

 

Røget mørbrad er for mange en helt ny smagsoplevelse - der møder stor begejstring! De kan skæres i skiver og spises som pålæg eller i salater.

 

Personer: 4. Forberedelse: 24 timer. Tilberedning: 24 timer. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 20 °C.

 

# Ingredienser

1 svinemørbrad

½ l vand

½ dl fint salt

 

Æble-peberrodssalat:

3 røde syrlige æbler

høvlet peberrod efter smag
2 dl cremefraiche 38 %

salt og peber

sukker

 

I køkkenet

1. Puds mørbraden af, og rør vand og salt sammen.

Læg mørbraden i saltlagen, og dæk den med film.

Lad den trække i saltlagen på køl i 24 timer.
Ved at lægge kødet i saltlage opnår du en bedre røgsmag i sidste ende og et mere saftigt stykke kød, ligesom kødets farve forbliver lækker.

 

2. Skyl æblerne, og skær dem i kvarter. Fjern kernehus, og skær nu æblerne i tynde skiver.

Rør peberrod i cremefraichen og smag til med salt, peber og sukker.

Vend æblerne i og smag eventuelt yderligere til.

 

Ved grillen

1. Antænd dine rygechunks. Når det ryger fra dem, lægger du dem på kulristen i grillen.

 

2. Tag mørbraden op af saltlagen, skyl den, og tør den let af.

Læg den så på risten over de rygende rygechunks.

Læg låget på grillen, og lad nu mørbraden ryge i omkring 24 timer.

Hold godt øje med rygechunksene – når de går ud, skal du tilføre nye.

Skær den røgede mørbrad i skiver og servér med æblepeberrodssalat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her