Logo

Rejer røgede med avocadodip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejer røgede med avocadodip

 

Hjemmerøgede rejer og dip. En dejlig klassisk ret, som er god at servere til gæsterne som forret. Server også rejerne om sommeren med hvidvin.

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time og 5 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C

 

# Ingredienser

1200 g skalrejer med hoved
olie
salt og peber
2 spsk rosenpeber
1 kvist dild

 

Dip:
1 avocado
2 spsk cremefraiche evt skyr
1 tsk dijonsennep
½ citron
salt og peber

 

Sprød rug:
1 dl groft rugmel
2 dl vand
½ tsk salt

*

I køkkenet

Sprød rug: Kog alle ingredienser sammen til en grødet masse, og smør massen papirtyndt ud på et stykke bagepapir i ét stort stykke.

Læg bagepapiret på en bageplade.

 

Rejer: Pil rejerne, og vend dem i olie, salt og peber.

Læg rejerne på fiskebakken.

 

Dip: Fjern skal og sten fra avocadoen.

Blend med avocadoen med cremefraiche, dijonsennep og tilsæt skal af en ½ citron.

Smag til med salt og peber.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte middelhøj varme, ca. 180° C.

 

Sprød rug: Bag "grødmassen" ved indirekte varme, til det er sprødt, ca. 20 min.

 

Rejer: Røg rejerne ved indirekte varme i ca. 6-8 min.

Vend dem i knust rosenpeber og hakket dild inden servering.

 

Tips: Brug din favorit rygeflis til at røgning af rejerne – fx æble.

Server rejerne med avocadodip og sprøde rugflager.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.353 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her