Logo

Rumpsteak med sorte svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rumpsteak med sorte svampe


En skøn hovedret til gæster. Det meste kan gøres klar i god tid, så du blot skal varme saucen og kartoflerne og anrette det flotte kød.

 

Personer: ?. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: Støbejernsrist.

 

# Ingredienser

Skiver af rumpsteak (tyksteg), 3 cm tykke
salt og sort peber

Sorte svampe:
1 stor sort svamp pr. person
lidt olivenolie
lidt citronsaft
flagesalt og sort peber

Finthakket eller presset hvidløg

Alternativ: Kom ca. 1 tsk. pesto i hver svamp

 

I køkkenet

Tør svampene forsigtigt af med et stykke køkkenrulle.

Pensl svampene med olie og citronsaft, og krydr dem let.

Kom lidt hvidløg i svampene.

Læg en svamp på hvert stykke alufolie, som formes til en kop, så det holder på saften.

 

Ved grillen

Opvarm grillen til ca. 250 °C (direkte varme).
Anbring svampene yderst på risten – de skal grilles i ca. 7 minutter.

 

Læg derefter støbejernsristen midt på grillristen.

Luk grillen, og forvarm den direkte over varmekilden, indtil det begynder at ryge.
Gnid støbejernsristen med et stykke fedt, som du har skåret af stegen.

Drys den let med salt, og kom derefter kødet på.

Lad det stege under låg i 3 minutter på hver side – så det bliver mediumstegt.

Vend det kun én gang.

Pas på ikke at stege det for meget.

Lad kødet hvile, inden du skærer det ud.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her